Ik ben Joanne Verhaagen en ik hou ervan om mooie dingen te maken.

Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd aan de Breitner Academie in Amsterdam, als docent Kunst en Vormgeving.

Tijdens mijn studie ben ik begonnen met Johanna Maria, een bedrijfje in handgebonden (foto)boeken. Met Johanna Maria maak ik veel schetsboeken, notitieboeken maar ook boeken voor begrafenissen of bruiloften. Het oude ambacht in een nieuw jasje en dát dan ook nog precies zoals de opdrachtgever het voor zich ziet: dat is wat mij blij maakt.

 

 Dit jaar zet ik mijn eigen atelier op in Zutphen. Hier ga ik verder met het oude ambacht boekbinden maar komen er ook nog een aantal andere bij: papier maken, marmeren, plantaardig verven, etsen en monoprint.

 

Ook geef ik er workshops! Voor kinderen van 6 tot 12 is er de Creatieve kinderworkshop en voor volwassenen zijn er workshops in boekbinden en grafiek. Daarnaast geef ik ook losse workshops op kinderfeestjes, team uitjes of gewoon zomaar.

 

Mijn toekomstvisie:

Over een aantal jaar heb ik een cultuur centrum opgericht waar kunstenaars vanuit alle kunstdisciplines samen projecten doen en daarbij workshops geven. Dit broednest maakt de mogelijkheden tussen de verschillende disciplines zichtbaar, geeft een beeld aan kunsten uit verschillende culturen en maakt 'kunst' toegankelijk voor iedereen.